Soita ja varaa koulutus 040 5345597

Ammattikuljettajien jatkokoulutuskurssit

Kuorma- ja linja-autonkuljettajien on suoritettava ammattipätevyyden perustutkinnon lisäksi ammattipätevyyden jatkokouluspäiviä.  Kurssien tarkoitus on lisätä autonkuljettajien ammatillisia valmiuksia ja näin parantaa liikenteen ja kuljetusten turvallisuutta sekä kuljettajien edellytyksiä tehtävien hoitamiseen.

Kuorma- ja linja-auton kuljettamista koskeva lainsäädäntö edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä. Ammattipätevyys on vaadittu henkilöliikenteessä 10.9.2008 alkaen ja tavaraliikenteessä 10.9.2009 alkaen säädöksien mukaisesti.

Perustason ammattipätevyyttä ei vaadita linja-autonkuljettajalta, jonka linja-auton ajo-oikeus on alkanut ennen 10.9.2008, ja kuorma-auton kuljettajalta, jonka kuorma-auton ajo-oikeus on alkanut ennen 10.9.2009. Jotta kuljettaja saisi jatkaa laissa kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä tarkoitettuja kuljetuksia, on hänen kuitenkin suoritettava laissa säädetty jatkokoulutus 5 vuoden kuluessa edellä mainituista päivistä.  Kuljettajan on suoritettava viisi jatkokoulutuspäivää (35 h)  aina viiden vuoden jaksoissa siten, että yhden koulutuspäivän pituus on vähintään seitsemän tuntia.

Ammattipätevyyden voimassaoloa voidaan jatkaa 5 vuodeksi kerrallaan jatkokoulutuksella, kuitenkin enintään ajaksi jonka ajokortin haltijan ajo-oikeus on voimassa.

 

Kurssit verkossa

Autamme asiakkaitamme hyödyntämään modernia videomuotoista koulutusta vaivattomasti ammattipätevyyden jatkokoulutuksissa.

Käytämme verkkko-oppimisympäristössä ohjelmaa, joka mahdollistaa joustavan oppimisen, opetuksen ja oppimisen seurannan. Lisäksi konseptimme sisältää verkkopalveluna toteutettavan alustaratkaisun, sisällöntuotannon ja reaaliaikaisen koulutustuen koko koulutuksen ajan.

Koulutus sisältää reaaliaikaisen videokuvan jakelun verkossa, jonka avulla osallistujat pääsevät interaktiivisesti mukaan tapahtumaan. Palvelu soveltuu koulutustapahtumien välittämiseen.

Tutustu ›